zaterdag 31 mei 2008

De week van Isaura

Maandag was het pedagogische studiedag op school, Isaura mocht samen met haar kleine zus naar de opvang.

Dinsdag beleefden de kleuters nog eens de magie van "Circus Trezebees" in de klas. Ze deden het dansje nog een keer en mochten ook eens met de borden van Juf Caroline (1ste kleuterklas deed een act met borden op een stokje) dansen.
De kleuters waren nog steeds onder de indruk van het schoolfeest.

Op woensdag werd er een spelletje gespeeld rond lichaamsbesef: " Ik heb een vlek op mijn..." De kinderen toonden waar op hun lichaam het vlekje was. Vooral de schouder bleek een moeilijk plekje om aan te duiden.
Als afsluiter vertelde Juf Ellen nog een verhaaltje "Waar is Elmer" over een olifant, geen grijze, maar 1 vol gekleurde "blokjes" zoals de kinderen het verwoorden


Donderdag vertelde Juf Ellen een kort verhaaltje met prenten uit Dopido " Fientje valt in de modder", daarna mochten de kleuters proberen om 4 prenten terug in de juiste volgorde te leggen. Niet zo'n makkelijke klus, ze moesten er goed hun hoofdje bij houden!



Als afsluiter van deze oefening was er nog het verhaal " Wie speelt er met vieze Jan?" (Jan wil zich niet wassen, al is hij zeer vies. Daardoor wil niemand met hem spelen.

Op vrijdag toonde de juf aan de kinderen verschillende afbeeldingen, maar ze liet hen er eerst maar een klein deeltje van zien.
Zo moesten ze raden wat er op stond bv. een lieveheersbeestje, een koe... Heel goed kijken naar al die vlekken en strepen was dus de boodschap.

Volgende week werken de kleuters rond het thema "Vaderdag" , maar op maandag bereiden ze wel eerst de schoolreis (op dinsdag) voor.
De kleuters gaan op reis naar de speeltuin van Melle...Dat zal ook weer een leuk avontuur worden!

Geen opmerkingen: